Sezamowa owsianka z owocami
Autor: Magdalena Tęsiorowska
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Płatki owsiane | 0,5 | szklanki |
| Sezam | 0,5 | szklanki |
| Otręby owsiane | 0,5 | szklanki |
| Otręby gryczane | 0,5 | szklanki |
| Borówki amerykańskie | 1 | szklanka |
| Duża nektarynka | 2 | szt |
| Czubata łyżka naturalnego miodu pszczelego | 1 | szt |
| Gęsty jogurt naturalny | 0,5 | szklanki |
Opis
Dla dziecka od 2. Roku życia
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Płatki i otręby namoczyć dzień wcześniej w garnku (zalać ciepłą, przegotowaną wodą i całość zostawić na noc).
- Następnego dnia podgrzać napęczniałą masę i dorzucić pozostałe składniki.
- Borówki i nektarynki umyć na sitku, nektarynki pokroić na mniejsze cząstki.
- Owoce dorzucić do garnka z otrębami.
- Całość poporcjować na miseczki, dołożyć po łyżce jogurtu naturalnego na wierzch i dosłodzić małą łyżeczką miodu.
