Pizza serowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Ser topiony śmietankowy | 1 | szt |
| Cebula cukrowa | 1 | szt |
| Drożdże świeże | 20 | g |
| Ketchup | 2 | łyżki |
| Mleko 3,2% | 0,25 | szklanki |
| Rokpol | 2 | łyżki |
| Ser żółty radamer | 2 | łyżki |
| Ciepła woda | 0,25 | szklanki |
| Mąka pszenna | 1,5 | szklanka |
| Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
| Pieczarka | 2 | szt |
| Ser feta | 2 | łyżki |
| Sól | 1 | łyżeczka |
Opis
Bardzo proste ciasto, które zawsze wychodzi. Najważniejsze to pamiętać, aby w kuchni było ciepło inaczej ciasto może gorzej wyrosnąć.

