Omlet z płatkami owsianymi
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 3 minuty
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Aromat pomarańczowy | 1 | |
| Płatki owsiane żytnie | 2 | łyżki |
| Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 1 | łyżka |
| Miód płynny | 2 | łyżki |
| Mleko 2% | 2 | łyżki |
| Serek bieluch | 0,5 | szt |
| Truskawki, mrożone | 6 | szt |
| Cukier waniliowy | 1 | łyżeczka |
| Jajka | 2 | szt |
| Olej do smażenia | 1 | szt |
| Proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka |
| Sól | 1 |
Opis
W przepisie użyłam mrożonych truskawek. W sezonie użyj świeżych.

