Muffinki a' la pizza
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/2 łyżeczki suszonej bazylii | 1 | szt |
| 1 łyżeczka soli | 1 | szt |
| 1 łyżeczka suszonego oregano | 1 | szt |
| 120 g ementalera | 1 | szt |
| 130 g szynki parmeńskiej lub innej szynki dojrzewającej, podsuszanej lub mocno wędzonej, najlepiej w plastrach | 1 | szt |
| 200 ml ketchupu rozcieńczonego wodą do konsystencji przecieru lub doprawionego do smaku, solą, cukrem i pieprzem przecieru | 1 | szt |
| 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej (można dać pół na pół z białą, czyli po 125 g jednej i drugiej) | 1 | szt |
| 70 ml oleju (dodałam rzepakowy) | 1 | szt |
| Opcjonalnie 30 g parmezanu (parmigiano reggiano lub grana padano), stary na dużych oczkach | 1 | szt |
| 1 jajko | 1 | szt |
| 2 łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt |
| Opcjonalnie suszone pomidory drobno posiekane, oliwki lub inne dodatki | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl

