Krakersy z nasionami lnu
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/2 - 1 łyżeczka soli | 1 | szt |
| 1 1/2 szklanki ciepłego mleka lub wody (ok. 40 st. c) | 1 | szt |
| 1 łyżeczka papryki czerwonej lub ulubionych przypraw | 1 | szt |
| 1/3 szklanki całych nasion lnu | 1 | szt |
| 2/3 szklanki zmielonych nasion lnu | 1 | szt |
| 3 szklanki mąki pełnoziarnistej | 1 | szt |
| Ewentualnie trochę startego sera żółtego do posypania krakersów | 1 | szt |
| 1 łyżka ziół prowansalskich | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

