Kolorowa sałatka
Autor: Agnieszka Daria Kula
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Czerwona cebula (1 mała) | 1 | szt |
| Czerwona fasola (100 g) | 1 | szt |
| Gotowane buraczki (150 g) | 1 | szt |
| Gotowane ziemniaki (150 g) | 1 | szt |
| Jogurt sojowy naturalny (1 łyżka) | 1 | szt |
| Kukurydza (100 g) | 1 | szt |
| Ogórek kiszony (2 szt.) | 1 | szt |
| Oliwa z oliwek (2 łyżki) | 1 | szt |
| Siekana natka pietruszki | 1 | szt |
| Zioła prowansalskie (do smaku) | 1 | szt |
Opis
• Jogurt sojowy jest opcją, a nie koniecznością. Dzieciom, które uczula soja nie należy podawać soi i jej przetworów.
• Taką sałatkę można podawać dziecku w 2. roku życia.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

