Ciasto z fasoli z dodatkiem ksylitolu
Autor: Monika Zakrzewska
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Puszka czerwonej fasoli | 1 | szt |
| Jajka | 2 | szt |
| Banan (najlepiej dojrzały) | 1 | szt |
| Kakao | 5 | łyżek |
| Ksylitol | 1 | łyżeczka |
| Tabliczka gorzkiej czekolady | 0,5 | szt |
| Szczypta sody | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Fasolę odsączyć i opłukać.
- Banana umyć i obrać ze skórki.
- Wymieszać fasolę, jajka, kakao, banana i łyżeczkę ksylitolu i zblendować.
- Pokruszyć czekoladę i dodać do zblendowanej masy.
- Dodać szczyptę sody i przełożyć do tortownicy.
- Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.
