Babeczki marchewkowe
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt |
| 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej | 1 | szt |
| 1 łyżeczka mielonego cynamonu | 1 | szt |
| 1 łyżeczka przyprawy do piernika | 1 | szt |
| 100 g cukru (używam brązowego) | 1 | szt |
| 180 ml oleju | 1 | szt |
| 2 duże jajka (po ok 73 g każde) | 1 | szt |
| 200 g startej na drobnych oczkach marchewki | 1 | szt |
| 240 g mąki pszennej | 1 | szt |
| Polewa: (160 g serka śmietankowego (może być kanapkowy), 200 g cukru pudru) | 1 | szt |
| Skórka starta z 1 sparzonej pomarańczy | 1 | szt |
| Szczypta soli | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl

