banner

Owsianka z jabłkami- wersja ‘slow’

Autor: Magdalena Kot

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Owsianka z jabłkami- wersja ‘slow’

Składniki

Nazwa Ilość
Płatki owsiane 0,5 szklanki
Śmietana kremówka (opcjonalnie, można dodać pół miękkiego banana w cząstkach) 2 łyżki
Jabłko starte na tarce 1 szt
Cynamon 0,25 łyżeczki
Odrobina gałki muszkatołowej 1 szt
Cukier 1 łyżeczka
Kilka posiekanych orzechów włoskich 1 szt
Mleko 0,75 szklanki

Przygotowanie

    1. Płatki owsiane zmieszać z mlekiem, śmietanką lub bananem.
    2. Dodać pół porcji jabłka, cynamon, cukier i wymieszać.
    3. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia.
    4. Rozsmarować na wierzchu resztę porcji jabłka, posypać orzechami i ewentualnie odrobiną gałki muszkatołowej.
    5. Zapiekać 20-25min w piekarniku nagrzanym do 190C / 170 C z wiatrakiem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.