banner

Sałatka podawana w łupinach

Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 15 minut

Sałatka podawana w łupinach

Składniki

Nazwa Ilość
Rukola 1 szt
Łosoś wędzony 200 g
Awokado 1 szt
Bazylia listki 6 szt
Cytryna 1 szt
Pomidorki koktajlowe 6 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Łososia kroimy dosyć drobno, myjemy i szatkujemy sałatę karbowaną (kilka liści).
    2. Rukolę dobrze wypłukać i pokoić najlepiej drobno.
    3. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na cztery części. Wszystko mieszamy, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy, wkładamy do łupiny po awokado, (środek możemy wykorzystujemy do sałatki lub podawać, jako deser). Idealne do twarożku przyprawionego na ostro.
    4. Całość dekorujemy świeżą bazylią.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.