banner

Placuszki bananowo-jabłkowe

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Placuszki bananowo-jabłkowe

Składniki

Nazwa Ilość
Mąka orkiszowa pełnoziarnista 3 łyżki
Mleko 2% 1 szklanka
Serek bieluch 1 szt
Banan 1 szt
Jabłko 1 szt
Olej do smażenia 1 szt
Sól 1

Opis

Szybkie, smaczne, nadają się na piknik, czy II śniadanie na dworze. W przypadku dzieci z alergią na białka mleka krowiego podawaj z cukrem pudrem.

Przygotowanie

    1. W blenderze zmiksuj obrane jabłko, banana i szklankę mleka.
    2. Do ciasta dodaj mąkę oraz szczyptę soli.
    3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju.
    4. Łyżką nakładaj malutkie placuszki.
    5. Placuszki usmaż z obu stron.
    6. Podawaj z serkiem bieluchem, możesz posypać także cukrem pudrem.
    7. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.