Pasztet z cieciorki
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 55 minut
Czas przygotowania: 14 godzin
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Słonecznik ziarno | 4 | łyżki |
| Sól czosnkowa | 1 | łyżeczka |
| Cebula cukrowa | 2 | szt |
| Dynia pestki | 4 | łyżki |
| Siemię lniane | 0,5 | szklanki |
| Marchew | 1 | szt |
| Oliwa z oliwek | 6 | łyżek |
| Papryka słodka | 1 | łyżeczka |
| Zioła prowansalskie | 3 | łyżki |
| Bułka tarta | 3 | łyżki |
| Ciecierzyca | 500 | g |
| Jajka | 2 | szt |
| Oregano suszone | 1 | łyżka |
| Orzechy włoskie | 40 | |
| Pieprz czarny | 1 | łyżeczka |
| Sos sojowy | 3 | łyżki |
| Tymianek | 1 | łyżka |

