Chrupiące krewetki w sosie maślano-czosnkowym
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Bagietka | 1 | szt |
| Kolendra swieża (lub natka pietruszki) | 1 | szt |
| Krewetki królewskie, mrożone | 500 | g |
| Masło | 4 | łyżki |
| Sałata karbowana czerwona | 1 | szt |
| Sałata lodowa | 1 | szt |
| Ogórek zielony średni | 1 | szt |
| Oliwki zielone | 20 | szt |
| Cebula | 0,5 | szt |
| Oliwa z oliwek | 3 | łyżki |
| Pomidor | 2 | szt |
| Czosnek ząbek | 4 | szt |
| Pieprz | 1 | |
| Sól | 1 |
Opis
Danie idealne na kolację.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

