Warzywny pasztet
Autor: Weronika Karbowska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Średniej wielkości cebula, posiekana | 1 | szt |
| Średniej wielkości ząbki czosnku, drobno posiekane | 3 | szt |
| Oliwa z oliwek | 0,5 | szklanki |
| Średniej wielkości surowa marchewka, starta | 1 | szt |
| Średniej wielkości ziemniak surowy, tarty | 1 | szt |
| Ciepła woda | 0,5 | szklanki |
| Płatki drożdżowe nieaktywne | 0,5 | szklanki |
| Mąka orkiszowa | 0,5 | szklanki |
| Zmielone nasiona słonecznika | 1 | szklanka |
| Sok z cytryny | 2 | łyżki |
| Zmielony czarny pieprz | 0,25 | łyżeczki |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

