Tosty z pastą z awokado
Autor: Magdalena Walania
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Chleb pełnoziarnisty | 1 | szt |
| Dojrzałe awokado | 2 | szt |
| Duże, ugotowane jajka | 3 | szt |
| Kulka mozzarelli | 1 | szt |
| Sok z cytryny/limonki | 1 | łyżka |
| Sól, pieprz | 1 | szt |
| Prażone pestki słonecznika/dyni | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Chleb włożyć do piekarnika lub tostera i opiekać do momentu aż staną się lekko chrupiące.
- Awokado zblendować z ugotowanymi jajkami, dodać do tego sok z limonki/cytryny.
- Na (ciepłe/ schłodzone) tosty wyłożyć pastę i posypać je startą mozzarellą.
- Dla dekoracji można posypać grzanki prażonymi pestkami dyni czy słonecznika.
