Roladki z łososiem i sałatką
Autor: Agnieszka Daria Kula
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Gotowana szynka - 1 plaster | 1 | szt |
| Łosoś | 15 | g |
| Pomidorki koktajlowe | 2 | szt |
| Jajko | 0,5 | szt |
| Miks sałat | 1 | szt |
| Groszek, fasola, kukurydza | 1 | szt |
| Oliwa | 1 | szt |
| Sól i pieprz | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Jajka należy ugotować na twardo, po ostudzeniu obierać ze skorupki i pokroić w kosteczkę.
- Łososia pokroić na małe kawałeczki.
- Sałatę po umyciu i osuszeniu połączyć z groszkiem, kukurydzą, fasolą, pomidorami, dodać połowę łososia pokrojonego w kawałki
- Dodać oliwę z oliwek, majonez i wymieszaj.
- Przypraw sałatkę do smaku.
- Na plastrze szynki ułożyć sałatkę i zwinąć w rulonik.
- Podawać na liściach sałaty z pieczywem.
