Pasztet ze schabu
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Kolendra mielona | 1 | łyżeczka |
| Masło | 1 | łyżka |
| Schab bez kości | 1 | kg |
| Szczypiorek suszony | 1 | łyżeczka |
| Cebula | 1 | szt |
| Czosnek, ząbek | 2 | szt |
| Koperek suszony | 1 | łyżeczka |
| Marchewka | 2 | szt |
| Oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
| Pietruszka | 2 | szt |
| Por | 1 | szt |
| Majeranek | 2 | łyżki |
| Bułka tarta | 4 | łyżki |
| Jajka | 3 | szt |
| Natka pietruszki | 1 | łyżeczka |
| Pieprz czarny | 1 | łyżeczka |
| Sos sojowy | 3 | łyżki |
Opis
Idealnie nadaje się do kanapek. Kolejny sposób na przemycenie warzyw do diety dziecka.

