Kanapka z pastą z bakłażana
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 7 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Bakłażan | 1 | szt |
| Sok z cytryny | 1 | łyżka |
| Pasta tahini | 1 | łyżka |
| Oliwa | 1 | łyżka |
| Mały ząbek czosnku | 1 | szt |
| Szczypta kminu rzymskiego | 1 | szt |
Opis
Przykładowy przepis z naszego Menu: Menu Bezmleczne dla Dzieci na 30 dni. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Bakłażana ponakłuwaj widelcem, skrop oliwą i piecz w 200 stopniach przez godzinę.
- Po ostudzeniu wyjmij miąższ i zmiksuj bakłażana z resztą składników.
