banner

Gotowany schab (lub inne mięso)

Autor: Alicja Hojda

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 10 minut

Gotowany schab (lub inne mięso)

Składniki

Nazwa Ilość
Składniki zalewy (proporcje na ok. 2 kg mięsa): (2,5 l wody, 0,5 szkl. soli (może być mniej), 2 łyżki majonezu, 2 łyżki musztardy, 1 główka czosnku, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, zioła do mięs (np. majeranek, tymianek i inne)) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Wszystkie składniki zalewy połączyć, zagotować, włożyć mięso i gotować do 30 minut.
    2. Zdjąć z ognia i wystudzić mięso w zalewie (nie wyjmować).
    3. Po wystygnięciu ponownie zagotować mięso z zalewą i gotować 30 -60 minut (sprawdzać miękkość nakłuwając widelcem).
    4. Ponownie odstawić do wystygnięcia.
    5. Wyjąć mięso z zalewy, kroić na plastry.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.