Czekoladowa pasta z awokado
Autor: Agnieszka Wianecka
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Awokado (1/2 małej sztuki) | 50 | g |
| Daktyle suszone (ok. 6 sztuk) | 30 | g |
| Kakao gorzkie | 1 | łyżeczka |
| Wiórki kokosowe | 1 | łyżeczka |
| Cynamon szczypta | 1 | szt |
Opis
Wartość kaloryczna: 200kcal / 3g B / 20g WW / 10g T
Przygotowanie
-
- Daktyle (jeśli są twarde) namoczyć w wodzie co najmniej pół godziny.
- Wrzucić wszystko do blendera i zmiksować na gładką masę, ewentualnie można również zagnieść widelcem.
- Zamiast lub oprócz wiórków kokosowych można dodać zgniecione migdały lub orzechy nerkowca.
