Zupa (krem) z soczewicy
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 50 minut
Czas przygotowania: brak czasu
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 3 łyżki jogurtu naturalnego | 1 | szt | 
| 300 g kapusty | 1 | szt | 
| 4 zmiażdżone ząbki czosnku | 1 | szt | 
| 400 g soczewicy czerwonej | 1 | szt | 
| 5-6 szklanek bulionu drobiowego | 1 | szt | 
| Mała papryka | 1 | szt | 
| Mały por | 1 | szt | 
| Ewentualnie sól do smaku | 1 | szt | 
| Łyżka oleju | 1 | szt | 
| Mała cebula | 1 | szt | 
| Rozmaryn | 1 | szt | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                