Sos warzywny a’la leczo
Autor: Urszula Bieniek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 20 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Cebula | 1 | szt | 
| Marchew | 1 | szt | 
| Olej rzepakowy | 1 | łyżka | 
| Papryka | 1 | szt | 
| Pomidory | 2 | szt | 
| Czosnek ząbek | 1 | szt | 
| Pieprz | 1 | |
| Sól | 1 | 
Opis
Składniki będą w znacznej mierze zależeć od tego, co dziecko dotychczas już jadało oraz stanu lodówki. Podstawą będą pomidory, marchew, papryka, cebula, wszystko „na oko”. Mile widziany kabaczek lub cukinia, pieczarki, pietruszka i seler. Smak budujemy cebulką, czosnkiem, pieprzem i solą oraz słodką papryczką. Potrzebna nam również oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do lekkiego podsmażenia warzyw.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
<


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                