Sałatka z tuńczyka
Autor: Agnieszka Daria Kula
Czas przygotowania: 10 minut
.jpg) 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Tuńczyk | 30 | g | 
| Ugotowane jajko na twardo i pokrojone na plasterki | 1 | szt | 
| Mandarynka | 1 | szt | 
| Oliwki | 3 | szt | 
| Sok z cytryny | 1 | szt | 
| Sos sojowy | 1 | szt | 
| Świeżo zmielony pieprz | 1 | szt | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Tuńczyka, mandarynki i oliwki odsączyć z zalewy.
- Rozdrobnić tuńczyka.
- Pokroić oliwki i jajka w plasterki.
- Połączyć sok z cytryny, sos sojowy i pieprz.
- Wymieszać pozostałe składniki.
- Podawać z pieczywem.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                