Rosół z cielęciny z ryżem
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Udziec cielęcy | 60 | g | 
| Brokuły- różyczka | 6 | szt | 
| Cebula cukrowa | 1 | szt | 
| Seler - mały kawałek | 1 | szt | 
| Sok z białych winogron | 6 | łyżek | 
| Koperek świeży | 0,5 | szt | 
| Marchew | 1,5 | szt | 
| Pietruszka | 1 | szt | 
| Woda | 2 | szklanki | 
| Natka pietruszki | 1 | łyżeczka | 
| Ryż | 50 | g | 
Opis
Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.
Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.
Nie gotujemy na dużym ogniu.
10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                