Owsianka z jabłkami- wersja ‘slow’
Autor: Magdalena Kot
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Płatki owsiane | 0,5 | szklanki | 
| Śmietana kremówka (opcjonalnie, można dodać pół miękkiego banana w cząstkach) | 2 | łyżki | 
| Jabłko starte na tarce | 1 | szt | 
| Cynamon | 0,25 | łyżeczki | 
| Odrobina gałki muszkatołowej | 1 | szt | 
| Cukier | 1 | łyżeczka | 
| Kilka posiekanych orzechów włoskich | 1 | szt | 
| Mleko | 0,75 | szklanki | 
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Płatki owsiane zmieszać z mlekiem, śmietanką lub bananem.
- Dodać pół porcji jabłka, cynamon, cukier i wymieszać.
- Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia.
- Rozsmarować na wierzchu resztę porcji jabłka, posypać orzechami i ewentualnie odrobiną gałki muszkatołowej.
- Zapiekać 20-25min w piekarniku nagrzanym do 190C / 170 C z wiatrakiem.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                