Makaron bolognese
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Bazylia świeża -listki | 6 | szt | 
| Seler naciowy - kawałek | 1 | szt | 
| Cebula cukrowa | 0,25 | szt | 
| Gouda - ser żółty | 100 | g | 
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka | 
| Pomidor | 2 | szt | 
| Woda | 0,5 | szklanki | 
| Czosnek ząbek | 2 | szt | 
| Koncentrat pomidorowy | 1 | łyżka | 
| Makaron spaghetti z pszenicy durum 100% | 100 | g | 
| Mięso mielone wieprzowe | 100 | g | 
| Oregano suszone | 1 | łyżeczka | 
| Papryka czerwona | 0,5 | szt | 
| Pieprz czarny | 1 | |
| Rodzynki sułtanki | 10 | szt | 
| Sól | 1 | |
| Tymianek | 1 | 
Opis
Starszym dzieciom możesz dodać także oliwki. Tym co nie lubią ich widoku możesz zmiksować.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                