Kanapka z pastą z bakłażana
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 7 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Bakłażan | 1 | szt | 
| Sok z cytryny | 1 | łyżka | 
| Pasta tahini | 1 | łyżka | 
| Oliwa | 1 | łyżka | 
| Mały ząbek czosnku | 1 | szt | 
| Szczypta kminu rzymskiego | 1 | szt | 
Opis
Przykładowy przepis z naszego Menu: Menu Bezmleczne dla Dzieci na 30 dni. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Bakłażana ponakłuwaj widelcem, skrop oliwą i piecz w 200 stopniach przez godzinę.
- Po ostudzeniu wyjmij miąższ i zmiksuj bakłażana z resztą składników.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                