Indyk z pieczonymi ziemniaczkami i brokułami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 2 godziny
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 2 | łyżeczki | 
| Brokuły- różyczka | 4 | ug | 
| Kolendra | 1 | łyżeczka | 
| Udziec z indyka | 125 | g | 
| Koperek świeży | 0,5 | szt | 
| Ziemniak | 2 | szt | 
| Majeranek | 1 | łyżeczka | 
| Czosnek ząbek | 2 | szt | 
| Kminek mielony | 0,5 | łyżeczki | 
| Sól | 1 | |
| Tymianek | 1 | łyżeczka | 
Opis
Od 1,5 roku można użyć do marynaty także sos sojowy i imbir.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                