Deser jogurtowo-owocowy
Autor: Magdalena Tęsiorowska
Czas przygotowania: 30 minut
.jpg) 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Opakowanie jogurtu greckiego | 400 | g | 
| Płatki owsiane | 2 | łyżki | 
| Płatki kukurydziane | 2 | łyżki | 
| Ulubiony dżem (polecam truskawkowy) | 2 | łyżki | 
| Małe kiwi | 2 | szt | 
| Garść malin | 2 | szt | 
| Do posypania na wierzch: wiórki kokosowe, płatki czekoladowe. | 1 | szt | 
Opis
Dla dziecka od 1,5 roku życia
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Kiwi obrać i pokroić w kostkę.
- Maliny przepłukać pod bieżącą wodą.
- Przygotować pucharki, na dno położyć płatki owsiane, dodać część jogurtu.
- Na jogurt nałożyć łyżkę dżemu, a na dżem płatki kukurydziane.
- Na płatki ułożyć kolejną część jogurtu.
- Na warstwie jogurtu ułożyć pokrojone kiwi i maliny.
- Na owocach zrobić kleks z reszty jogurtu.
- Całość posypać wiórkami kokosowymi na przemian z czekoladowymi.
- Tak przygotowane desery wstawić do lodówki na ok. 20 minut, by się schłodziły.
- Po wyjęciu z lodówki deser jest gotowy do spożycia.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                