Czekoladowa pasta z awokado
Autor: Agnieszka Wianecka
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 5 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Awokado (1/2 małej sztuki) | 50 | g | 
| Daktyle suszone (ok. 6 sztuk) | 30 | g | 
| Kakao gorzkie | 1 | łyżeczka | 
| Wiórki kokosowe | 1 | łyżeczka | 
| Cynamon szczypta | 1 | szt | 
Opis
Wartość kaloryczna: 200kcal / 3g B / 20g WW / 10g T
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Daktyle (jeśli są twarde) namoczyć w wodzie co najmniej pół godziny.
- Wrzucić wszystko do blendera i zmiksować na gładką masę, ewentualnie można również zagnieść widelcem.
- Zamiast lub oprócz wiórków kokosowych można dodać zgniecione migdały lub orzechy nerkowca.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                