Pieczone pulpety rybne
Autor: Sylwia Pacyna
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Ryba morska | 200 | g | 
| Jajko | 1 | szt | 
| Mąka pełnoziarnista | 2 | łyżki | 
| Koperek | 1 | szt | 
| Czosnek ząbek | 1 | szt | 
| Pieprz, sól, tymianek do smaku | 1 | szt | 
| Oliwa/olej rzepakowy | 1 | łyżka | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Rybę dokładnie oczyść z ości, zmiel z dodatkiem czosnku.
- Dodaj jajko, mąkę, przyprawy i koperek.
- Uformuj pulpety, obtocz w mące, skrop oliwą/olejem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.
- Pulpety można podać z sosem koperkowym i ulubioną kaszą.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                