Naleśniki z kapustą i grzybami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 20 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Borowiki suszone | 5 | szt | 
| Mąka orkiszowa pełnoziarnista | 0,5 | szklanki | 
| Mleko 2% | 1 | szklanka | 
| Marchewka | 2 | szt | 
| Pietruszka | 1 | szt | 
| Por | 0,5 | szt | 
| Bułka tarta | 2 | łyżki | 
| Jajka | 3 | szt | 
| Kapusta kiszona | 0,5 | kg | 
| Olej do smażenia | 1 | szt | 
| Sól | 1 | 
Opis
Używamy grzybów tylko ze sprawdzonych źródeł, mogą to być także pieczarki.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                