Kompot truskawkowy z pomarańczową nutą
Autor: Karolina Growiec
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Truskawki (mogą być mrożone) | 500 | g | 
| Pomarańcze | 2 | szt | 
| Woda | 5 | szklanek | 
| Sok z cytryny | 1 | łyżka | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Wyciśnij sok z jednej pomarańczy.
- Drugą obierz, podziel na cząstki i każdą z nich pokrój na 2-3 kawałki.
- Truskawki włóż do garnka (nie musisz rozmrażać), zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
- Gotuj 4-5 minut.
- Ostudź.
- Dodaj sok i kawałki pomarańczy.
- Dopraw cytryną do smaku, jeśli jest zbyt słodki.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                