Ekspresowa tarta ucierana z jagodami
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 25 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1 torebka tartej skórki cytrynowej (u mnie skórka starta z 1 dużej cytryny) | 1 | szt | 
| 150 g brązowego cukru ( u mnie cukier puder) | 1 | szt | 
| 16 g cukru z prawdziwą wanilią | 1 | szt | 
| 200 g mąki pszennej | 1 | szt | 
| 3 średnie jajka | 1 | szt | 
| 300 g jagód lub innych drobnych i lekkich owoców | 1 | szt | 
| Opcjonalnie cukier puder do oprószenia (ja pominęłam) | 1 | szt | 
| 100 g miękkiego masła | 1 | szt | 
| 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt | 


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                