Czekoladowe kulki z kaszy jaglanej
Autor: Sylwia Pacyna
Czas przygotowania: 40 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Ugotowana kasza jaglana | 1 | szklanka | 
| Masło orzechowe (najlepiej masło 100% orzechy, bądź zmielone) | 1 | łyżka | 
| Namoczone daktyle | 4 | szt | 
| Kakao | 2 | łyżeczki | 
| Wiórki kokosowe | 2 | łyżki | 
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Wszystkie składniki połącz ze sobą i zblenduj na gładką masę.
- Uformuj kuleczki, obtocz je w kakao, posiekanych orzechach bądź w wiórkach kokosowych.
- Gotowe łakocie włóż na pół godziny do lodówki.
- Po tym czasie włóż w świąteczne mini papilotki.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                