Budyń z kaszy jaglanej
Autor: Monika Zakrzewska
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Kasza jaglana | 0,25 | szklanki | 
| Mleko roślinne | 1 | szklanka | 
| Woda | 0,25 | szklanki | 
| Ksylitol | 1 | łyżka | 
| Banan | 0,5 | szt | 
Opis
Zdjęcie ze strony Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - Kaszę jaglaną opłukać w ciepłej wodzie na sitku, włożyć do garczka i zalać ½ szklanki mleka oraz ¼ szklanki wody.
- Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza całkowicie wchłonie płyn a kasza zrobi się miękka, około piętnaście minut.
- Następnie kaszę zblendować razem z resztą mleka, dodać obranego banana.
- Zmiksować na gładki mus.
- Opcjonalnie podać z orzechami lub świeżymi owocami.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                