banner

Deser jogurtowo-czereśniowy z jabłkami i rodzynkami

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 5 minut

Deser jogurtowo-czereśniowy z jabłkami i rodzynkami

Składniki

Nazwa Ilość
1 średnie jabłko 0,5 szt
Czereśnie mrożone 10 szt
Jogurt naturalny 3 łyżki
Rodzynki sułtanki 7 szt

Opis

Jogurt może mieć dowolny smak. Ja miałam akurat w lodówce mrożone czereśnie.

Przygotowanie

    1. W blenderze zmiksuj czereśnie oraz jogurt.
    2. Do miseczki wrzuć pokrojone drobno jabłka, zalej jogurtem.
    3. Na wierzchu deseru poukładaj rodzynki.
    4. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.