Żurek/Barszcz biały
Autor: Sabina Grygierek
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 2 łyżeczki mąki pszennej | 1 | szt |
| Barszcz biały lub żurek w butelce | 1 | szt |
| Kawałek kiełbasy (niekoniecznie) | 1 | szt |
| Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie (2 szt), sól, pieprz, majeranek | 1 | szt |
| Skrzydło z indyka lub udko czy pierś z kurczaka | 1 | szt |
| 2 łyżki śmietany | 1 | szt |
| 2 ząbki czosnku | 1 | szt |
| Marchewka | 1 | szt |
| Pietruszka | 1 | szt |
| Por | 1 | szt |
| Seler | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

