banner

Rosół z cielęciny z ryżem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Rosół z cielęciny z ryżem

Składniki

Nazwa Ilość
Udziec cielęcy 60 g
Brokuły- różyczka 6 szt
Cebula cukrowa 1 szt
Seler - mały kawałek 1 szt
Sok z białych winogron 6 łyżek
Koperek świeży 0,5 szt
Marchew 1,5 szt
Pietruszka 1 szt
Woda 2 szklanki
Natka pietruszki 1 łyżeczka
Ryż 50 g

Opis

Wodę uzupełniamy, w trakcie gotowania.

Kierujemy się zasadą im mniej wody używamy do gotowania tym lepiej.

Nie gotujemy na dużym ogniu.

10g mięsa= łyżeczka drobno pokrojonego mięska.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Zagotuj wodę w garnku
    2. Pokrój drobno warzywa i mięso
    3. Na wrzątek wrzuć mięso. Gotuj 20 minut.
    4. Dodaj warzywa (poza brokułami) oraz ryż. Gotuj 10 minut.
    5. Wrzuć do rosołu brokuły. Gotuj 5 minut.
    6. Wyłącz zupę dodaj sok z białych winogron.
    7. Warzywa i mięso rozdrobnij widelcem. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.