Kapuśniak
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 15 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Udko z indyka | 2 | szt | 
| Marchewka | 2 | szt | 
| Pietruszka | 1 | szt | 
| Seler mały kawałek | 1 | szt | 
| Por | 1 | szt | 
| Koperek | 1 | szt | 
| Ziemniaki | 2 | szt | 
| Kapusta kiszona | 4 | łyżki | 
| Woda | 3 | l | 
| Szczypta pieprzu bezglutenowego | 1 | szt | 
| Szczypta majeranku bezglutenowego | 1 | szt | 
Opis
Przepis dla całej rodziny. Porcja dla dziecka: około 150 ml (wymieszana z łyżeczką oliwy).
Przykładowy przepis z naszego Menu: Dieta Bezglutenowa dla Dzieci na 30 dni. Zobacz.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
- 
                    
                    
                    - W garnku zagotuj wodę.
- Na wrzątek wrzuć mięso.
- Ugotuj i drobno posiekaj.
- Na tarce do jarzyn o grubych oczkach zetrzyj marchewkę, pietruszkę i seler.
- Por pokrój w półtalarki, ziemniaki w kostkę.
- W garnku zagotuj wodę, na wrzątek wrzuć warzywa.
- Dodaj przyprawy.
- Gotuj ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie.
- Kapustę kiszoną drobno posiekaj, dodaj do garnka, zagotuj, dodaj mięso, posyp koperkiem.
 

 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                