Kapuśniaczek z kaszą jęczmienną
Autor: Anna Grabowska
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
 
            Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Udko z indyka | 2 | szt | 
| Marchewka | 2 | szt | 
| Pietruszka | 1 | szt | 
| Seler | 0,25 | szt | 
| Por | 1 | szt | 
| Koperek | 1 | łyżka | 
| Ziemniaki | 2 | szt | 
| Kapusta kiszona | 4 | łyżki | 
| Woda | 3 | l | 
| Majeranek | 1 | łyżka | 
| Oliwa z oliwek lub olej lniany do podanej już zupy | 1 | łyżeczka | 
| Kasza jęczmienna | 4 | łyżki | 
Opis
Zupka porcja dla całej rodziny.
Porcja dla dziecka: 100-120 ml
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.


 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                