banner

Włoskie risotto z kurczaka

Autor: Aleksandra Kilen

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Włoskie risotto z kurczaka

Składniki

Nazwa Ilość
0,25 szklanki siekanej cebuli 1 szt
1,5 szklanki pokrojonego i ugotowanego mięsa z kurczaka 1 szt
1,5 szklanki surowego ryżu brązowego 1 szt
3 łyżki oliwy z oliwek/ oleju rzepakowego 1 szt
4 łyżki parmezanu 1 szt
4 szklanki rosołu z kurczaka 1 szt
Cukinia 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Posiekaną cebulę lekko zrumienić w rondlu z oliwą.
    2. Dodać ryż i mieszać około 10 minut. Powoli wlać bulion, mieszać.
    3. Z ostatnią szklanką bulionu należy dodać kurczaka.
    4. Dodać pokrojoną i obraną cukinię.
    5. Po około 20-30 minutach wsypać ser. Przyprawić pieprzem i solą i podawać.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.