Makaron z kurczakiem i gorgonzolą
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Gorgonzola | 40 | g |
| Mix sałat | 0,25 | szt |
| Pieczona pierś z kurczaka | 0,5 | szt |
| Pomidor | 1 | szt |
| Sok z cytryny | 2 | łyżeczki |
| Makaron spaghetti z pszenicy durum 100% | 100 | szt |
| Szczypiorek | 0,5 | szt |
Opis
W przepisie wykorzystałam resztki kurczaka, które pozostały mi z całego kurczaka pieczonego, którego robiłam dzień wcześniej. Jak nie masz resztek to kawałki kurczaka (udziec, lub pierś) zamarynuj w sosie sojowym, czosnku, bazylii, papryce czerwonej minimum z 15 minut. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni 45 minut.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

