banner

Kabaczek na patelni

Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Kabaczek na patelni

Składniki

Nazwa Ilość
Bułka tarta do obtoczenia 4 łyżki
Jaja 1 szt
Kabaczek 1 szt
Pieprz cytrynowy 1
Pomidor duży 1 szt
Sałata 1 szt
Sól ziołowa 1
Olej do smażenia 3 łyżki

Opis

Przygotowanie

    1. Obieramy kabaczka ze skórki, kroimy na plastry.
    2. Jeżeli kabaczek jest duży, dorodny wycinamy środek z pestkami, jeżeli jest młody środek zostaje. Doprawiamy solą i pieprzem.
    3. Obtaczamy w jajku, potem w bułce i smażymy na oliwie do zarumienienia.
    4. Kotleciki posyp ziołową solą przed podaniem. Idealne z pomidorami na liściu sałaty.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.