Raffaello
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 3/4 - 1 szklanki cukru | 1 | szt |
| 1 litr mleka | 1 | szt |
| 200 -250 g wiórek kokosowych | 1 | szt |
| 2-3 op. krakersów | 1 | szt |
| 250 g masła | 1 | szt |
| 4 łyżki mąki pszennej | 1 | szt |
| 4 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) | 1 | szt |
| Cukier waniliowy/migdałowy lub kilka kropel esencji waniliowej lub migdałowej | 1 | szt |
| 1 żółtko | 1 | szt |
Opis
Rafaello – proste ciasto bez pieczenia. Połączenie słodkiego kremu kokosowego ze słonymi krakersami daje naprawdę rewelacyjny efekt smakowy.

