Puszysty sernik truskawkowy na zimno
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/2 -2/3 szklanki cukru pudru (w zależności od kwaśności truskawek) | 1 | szt |
| 1 galaretka truskawkowa | 1 | szt |
| 1 opakowanie podłużnych biszkoptów | 1 | szt |
| 1-2 łyżki soku z cytryny | 1 | szt |
| 16 g cukru waniliowego domowego | 1 | szt |
| 250 ml śmietany kremówki | 1 | szt |
| 500 g twarogu zmielonego trzykrotnie (może być gotowy zmielony serek kremowy) | 1 | szt |
| 3 łyżki żelatyny | 1 | szt |
| 500 g truskawek | 1 | szt |
| Skórka otarta z 1 cytryny | 1 | szt |

