Krem prawie czekoladowy
Autor: Magdalena Uchman
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Dojrzałe Awokado | 1 | szt |
| Daktyle | 100 | g |
| Kakao prawdziwe 2 łyżki lub według uznania | 1 | szt |
| Wafle ryżowe, pełnoziarniste/kukurydziane | 1 | szt |
| Mleko owsiane lub ryżowe | 1 | szt |
| Do dekoracji: płatki migdałowe, wiórki kokosowe, orzechy itp. | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Daktyle najlepiej namocz w wodzie na kilka godzin lub całą noc.
- Miękkie daktyle zmiksuj z dojrzałym awokado i kakao na gładki krem.
- Jeśli masa będzie zbyt gęsta dodaj trochę mleka i połącz wszystko dokładnie.
- Gotowym kremem posmaruj blaty tortu.
