Krem czekoladowy z pomarańczami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Czekolada gorzka 70% Wawel | 100 | g |
| Pomarańcza | 0,5 | szt |
| Orzechy włoskie | 35 | g |
| Orzechy laskowe | 40 | g |
| Banan dojrzały | 1 | szt |
| Cukier | 2 | łyżki |
| Mleko | 2 | łyżki |
Opis
Orzechy można dowolnie miksować. Jak wolisz krem bardziej orzechowy dodaj więcej orzechów. W przypadku alergii na mleko nie dodawaj mleka.
Przygotowanie
-
- W blenderze zmiksuj orzechy.
- Dodaj banana, cukier. Zmiksuj.
- W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.
- Do rozpuszczonej czekolady dodaj zmiksowane składniki, wyciśnięty sok z pomarańczy oraz mleko.
- Mieszaj jeszcze przez chwilę.
- Przełóż krem do słoiczka i schowaj do lodówki.
- Podawaj z ciemnym pieczywem z kawałkiem banana na kanapce.
