Pizza wegetariańska
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 55 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| Masło | 1 | łyżka |
| Bazylia świeża - listki | 6 | szt |
| Brokuły- różyczka | 7 | szt |
| Bułka tarta do obtoczenia | 1 | szt |
| Cukier | 1 | łyżeczka |
| Czosnek staropolski | 1 | |
| Drożdże | 20 | g |
| Kalafior- różyczka | 6 | szt |
| Kukurydza konserwowa Bonduelle | 3 | łyżki |
| Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 250 | g |
| Oregano świeże- listki | 6 | szt |
| Pieczarki | 5 | szt |
| Pomidory w puszcze mutti | 0,5 | szt |
| Czosnek, ząbek | 2 | szt |
| Fasolka szparagowa | 0,5 | szklanki |
| Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
| Pomidor | 1 | szt |
| Por | 0,5 | szt |
| Ciepła woda | 0,5 | szklanki |
| Groszek zielony | 3 | łyżki |
| Koncentrat pomidorowy | 2 | łyżki |
| Papryka czerwona | 0,5 | szt |
| Parmezan | 100 | g |
| Ser feta | 100 | g |
| Sól | 1 | łyżeczka |
Opis
Do pizzy można użyć warzyw mrożonych. Wówczas najpierw trzeba je ugotować według przepisu na opakowaniu, później postępować jak w przepisie.

