Owsiane koneserki z jabłkiem
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
| Nazwa | Ilość | |
|---|---|---|
| 1/2 łyżeczki cynamonu | 1 | szt |
| 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub 1 łyżeczka esencji waniliowej | 1 | szt |
| 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia | 1 | szt |
| 3/4 szklanki drobnych rodzynek | 1 | szt |
| 3/4 szklanki mąki | 1 | szt |
| 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych (lub pół na pół z orkiszowymi) | 1 | szt |
| 1/3 szklanki brązowego cukru | 1 | szt |
| 20 dag stopionego masła | 1 | szt |
| Szklanka startych jabłek (około 1-1,5 dużego jabłka) | 1 | szt |
| 1 jajko | 1 | szt |
| Szczypta soli | 1 | szt |

